' + post_title + '

På tide med en liten oppdatering.

Selv om det jeg ikke har skrevet noe på Granvik sidene på en stund betyr det ikke at det ikke skjer noe her 🙂

Sommerferien i år gjorde vi enkel: barna og jeg dro på campingtur nedover svenskekysten og Danmark. Vi endte opp på Møns Klint denne gang.

Så tok broder’n og jeg en gåtur på Bornholm. Vi parkerte bilen på fastlandet og tok med en trillevogn og to hunder og gikk rundt hele øya. 12-14 mil på 14 dager. Det var en utrolig flott tur, mange fine stunder, flott natur, og møtte på mange interessante og fine mennesker. Med en stor og en liten hund var vi nok litt av ett syn, ryktet om oss hadde gått foran oss og vi ble ønsket velkommen når vi kom til nye landsbyer. Bilder er her

Danbo er en liten figur jeg har fått tak i. Den var også med til Bornholm, men dens egentlige oppgaven er å være med på bilder fra Halden. Jeg tok en del bilder som som publiserte på div internett sider for å se om de ble lagt merke til. Selv hadde jeg regnet med at jeg måtte holde på i 4-5 uker, men bare etter tre uker ringte det en journalist fra Halden Arbeiderblad. Artikkelen er her. Cred til journalisten som var så overvåken.

Bildene jeg har tatt av Danbo ligger her.

Kjartan og jeg avsluttet Bornholm oppholdet med ett besøk på Kadeau, en Michellin stjernerestaurant som tar utgangpunkt i Bornholmske råvarer. Jeg ble såpass inspirert av besøket så jeg ønsker å gjøre noe av det samme i Halden. Derfor opprettet jeg domenet SmakenavHalden.no hvor jeg etterhvert skal presentere forskjellige retter basert på råvarer i Halden, samt prøve å få til noen nerdete mateventer hvor noen av de dyktige og nye mat og drikke produsentene i Halden forhåpentligvis vil være med.

I høst har mye av tiden gått med på å bygge opp Granvik Kullinariske Verksted. Først ute er Bryggeriet. Der har jeg nå fått full kontroll over temperaturene i hele bryggeprosessen ved hjelp av Telldus og Nexa brytere og sensorer.

Ølet som blir produsert deles ut til familie og venner og har blitt godt mottatt 🙂 Oppskrifter og bryggelogger ligger legges ut på Humlesnurr.

Siden salg av hjemmebrygget øl ikke er lov, prøver vi å få til en byttering der man kan bytte ølet sitt mot andres hjemmebrygg. Siden for det heter Ølringen.no

Ailo er blitt en voksen hund, men ung til sinns. Hund og eier er ganske like 🙂 Han gjorde ett godt stykke arbeid på Bornholm. Det er ikke mange hunder, heller ikke Ridgebacker, som hadde klart den stekende sola og de lange dagene med tungt trekk. I høst har han fått slappet av. Han er i såpass god form og derfor for tynn for utstilling, tross høyenergifor, at vi har ikke prioritert det i høst. Men han er jo allerede Champion 🙂

 

 

 

 

Leave a Comment